Stikksag

Hos Proffverktøy finner du stikksager i en rekke ulike størrelser, varianter og prisklasser. Du finner også flere forskjellige merker som alle har ypperlige verktøy.

Se vårt utvalg

Hva er en stikksag?

Fordelen med en stikksag er at den har flere bruksområder, samtidig som den gir mer fleksibelt og muligheten til å kutte både rett, buer eller sirkler. Med en stikksag kan du også starte å kutte midt i materialet, slik at du slipper et inngangskutt. 

En stikksag består av et blad som beveges opp og ned, og slik kutter materialet. Bladet er også smalt slik at du kan kutte i vinkler. Det er lett å bytte blad, slik at du kan tilpasse bladet det materailet du skal jobbe med. Med flere blader kan du kutte alt fra treverk til aluminiumsplater. 

Lage hull midt i en plate

Som nevnt over kan du med en stikksag starte å kutte midt i materialet. Dette er en stor fordel om du for eksempel skal gjøre plass til en vask i en benkeplate. Med en vanlig sag vil ikke det samme være mulig. 

Slik lager du hull

Dersom du skal sage hull midt i en plate, lønner det seg å starte med å måle opp hvor du skal kutte så du har noe å følge. Om du skal skjære ut vinkler, bør du bore hull i noen av hjørnene. Disse hullene må være store nok til at bladet går gjennom. Når du skal sage er det viktig å holde et stødig grep med jevnt trykk.

Mange merker å velge mellom

For oss er det vesentlig at utvalget på det norske markedet ikke skal sette begrensninger for håndverkere. Vi ønsker å kunne tilby det beste av det beste, samt kunne vise til et stort mangfold av produkter og merker. Ikke bare kan vi skryte på oss at vi har de mest profilerte merkene i vår portefølje. Vi oppdaterer også lagrene våre til enhver tid. På denne måten vil vi alltid kunne tilby det nyeste og beste.

Finner du ikke det du leter etter? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg. Kanskje produktet allerede er på vei inn til våre lagre. 

Verneutstyr

Uansett hva du skal sage, er det viktig å benytte seg av skikkelig verneutstyr. Dette for å unngå skader og forebygge arbeidsulykker.  

Sørg for å bruke briller og hørselvern ved bruk at elektriske verktøy. Dersom du skal kutte i noe som gir fra seg mye støv, lønner det seg å bruke en form for munnbind. 

Du kan også velge verktøy som gir deg ekstra sikkerhet under arbeidet. Dewalt har blant annet en egen produktserie som er laget for forebygge og hindre skader ved bruk at tyngre verktøy.

Dewalt

Dewalt har hele 90 års erfaring innen design, konstruksjon og produksjon av industrimaskiner og verktøy som varer. Merket har fokus på miljø og er opptatt av å begrense forurensning og sløsing av materialer. 

For å forhindre skader som tunnelsyndrom og hvite fingre, har Dewalt utviklet serien Perform & Protect. Disse verktøyene reduserer vibrasjonene som oppstår du bruker verktøyene. Produktene er også utviklet for å slippe ut mindre støv og gi håndverkeren mer kontroll over verktøyet, som igjen er med på å begrense skader. 

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål angående produktene vi selger? Finner du ikke det du leter etter? Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg så godt vi kan. Vi oppdaterer også lageret vårt til enhver tid.

Kontakt oss